Poesi og bildekunst

Poesi og bildekunst Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,36 MB
FILNAVN
Poesi og bildekunst.pdf
ISBN
9132012868312

BESKRIVELSE

Visuell kunst har lenge inspirert norske lyrikere. I denne boken presenteres norske ekfraser, dikt skrevet til og om kunst. Og siden poetenes kunstinteresser spenner vidt, møter leseren alt fra fotografier til klassisk skulptur, stavkirker, renessansemalerier og videoinstallasjoner. Utvalget omfatter våre mest sentrale lyrikere fra romantikkens mestre til samtidens poeter, med hovedvekt på dikt fra de siste femti årene. Diktene gjengis sammen med kunstverkene de handler om, slik at boken også er en reise gjennom kunsthistorien.¨ Innledningen er ved Ole Karlsen, professor i nordisk litteratur ved Høgskolen i Hedmark. Han har redigert og vært bidragsyter i en rekke bøker om moderne norsk lyrikk. Etterordet er skrevet av Gunnar Danbolt, professor emeritus i kunsthistorie. «Ei vakkert laga bok med utruleg mykje innhaldsrikt innhald. Ei bok eg kan ta fram om og om igjen. Det er noko grunnleggjande i spenninga mellom det poetiske ordbiletet og biletet. Mellom litterær gestaltning og skulptur i rommet. Av og til spring det ein regnboge mellom biletet og diktet som gjer at denne boka inneheld eit tredje, usynleg, men ikkje uerfarbart, element.» - Helge Torvund «Og lad det være sagt med det samme. Det er en meget flot og layoutmæssig meget smuk bog, som man kan vende tilbage til igen og igen. Og hele tiden hente nyt fra. Enten man slår op på en side med Hedalens imposante Stavkirke eller på den anden om et maleri af Norges store kunstner Edvard Munch. Uudtømmelig er den.» - Troels Laursen i kulturkapellet.dk «(...) ambisiøs, og vel verdt å få med seg.» - Kristian Wikborg Wiese i Klassekampen «Boken lurer kunstinteresserte til å lese dikt og diktinteresserte til å se på kunst. Smart! (...) I møte med disse to kunstformene overvinnes tiden på en helt unik måte slik at vi får følelsen av å være samtidige med verkene. Det høres vakkert ut, og denne boken, med sine mange eksempler, gir en utmerket mulighet til å teste ut denne hypotesen.» - Øystein Sjaastad, Billedkunst

Lån som lydbok. Utgitt: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, 2014 Lengde: 5 t.

Og siden poetenes kunstinteresser spenner vidt, møter leseren alt fra fotografier til klassisk skulptur, stavkirker, renessansemalerier ... Kjøp 'Poesi og bildekunst, en antologi' av Ole Karlsen fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788245010961 Poesi og bildekunst ble delvis til i Tromsø, der Ole Karlsen kunne fortelle at han har bodd i ti-elleve år.

RELATERTE BØKER