Et Columbi egg og andre uttrykk

Et Columbi egg og andre uttrykk - Kjell Ivar Vannebo | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjell Ivar Vannebo
DIMENSJON
12,17 MB
FILNAVN
Et Columbi egg og andre uttrykk.pdf
ISBN
3391233605618

BESKRIVELSE

"Et Columbi egg" er en løsning som er like genial som den er enkel - men var det virkelig Columbus som løste problemet med å få et egg til å stå ved å kakke det mot bordet? Uttrykket "blåmandag" betegnet opprinnelig dagen etter fastelavnssøndag, da kirken var pyntet med en blå duk, og man åt og drakk godt før den forestående fasten; da blir det lettere å forstå hvordan uttrykket fant veien til dagens betydning. Denne boken tar deg på en opplevelsesreise til disse og andre egenartede vendinger i språket vårt, som "Sareptas krukke", "skyte spurv med kanoner", "gråte krokodilletårer", "ta tyren ved hornene" og "gi noen et eselspark". I norsk dagligtale finner vi greske og latinske ord, bibelske talemåter, fagtermer og forvanskninger av gamle ord og uttrykk side om side med slående bilder av eldre og nyere dato, kort sagt "hummer og kanari". Kjell Ivar Vannebo følger opp suksessen Katta i sekken og andre uttrykk (2006) med denne ny samlingen av ord og uttrykk. For hvert uttrykk gis en definisjon, flere eksempler på vanlig bruk og sist, men ikke minst en forklaring på hvor uttrykket stammer fra eller en teori om hvordan det har oppstått. Det er spennende å finne ut mer om ordenes opphav; uttrykkene trer fram med ny skarphet og glød, og du forundres over hvilken uttrykkskraft, språklig fantasi og glede over lek med ord som har gitt oss en slik skatt å øse av.

sidottu, 2009. Lähetetään 1-3 arkipäivässä.

Som de ser, er det snakk om «å tenkje utanfor boksen», som det gjerne heiter no. Andre variantar har vore i bruk, men rettskrivinga har berre eit columbi egg. Ordtak, ordspråk, fyndig og lettfattelig setning som inneholder en leveregel eller et visdomsord, eller som gir uttrykk for en alminnelig erfaring eller iakttagelse.Et ordspråks opprinnelse og alder er ikke lett å fastslå, det gir ofte uttrykk for en allmenn, menneskelig erfaring, og samme tanke kan finnes igjen i ordspråk fra flere kulturer..

RELATERTE BØKER