Norsk-amharisk ordbok

Norsk-amharisk ordbok - Newaye Tadesse Engidashet, Shimeles Teferra Abebe | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Newaye Tadesse Engidashet, Shimeles Teferra Abebe
DIMENSJON
9,72 MB
FILNAVN
Norsk-amharisk ordbok.pdf
ISBN
8749189745153

BESKRIVELSE

Amharisk (amharinja) er det nest mest brukte semittiske språket i verden, etter arabisk, og det er offisielt språk i Etiopia. Det har vært arbeidsspråket for regjeringen og militæret og for den etiopiske ortodokse Tewahedo-kirken i middelalderen og i nyere tid. Norsk-amharisk ordbok bygger på et sentralt og allment ordforråd med hovedvekt på moderne språk. Den er alfabetisk bygd opp. Uttalen er også skrevet på amharisk slik at det blir lett for brukerne å lese ordene, oppslagsordene og bøyningene. Norsk-amharisk ordbok passer både for innvandrere og norske elever med innvandrerbakgrunn som vil lære amharisk eller norsk. Den kan brukes både i grunnskolen, i videregående skole og i voksenopplæring, og den kan være til nytte i arbeid og dagligliv. Newaye Tadesse Engidashet har amharisk som morsmål. Han har bodd og arbeidet i Norge i en årrekke. Han har hatt et eget nettmagasin for etiopiere i hele verden, og arbeider fremdeles som spaltist i forskjellige etiopiske magasiner. Shimeles Teferra Abebe har amharisk som morsmål. Han er utdannet som psykolog og spesialpedagog, og har arbeidet ved forskjellige institusjoner og skoler, blant annet ved Oslo voksenopplæring Skullerud og ved Bogstad skole og Lindeberg skole.

For å begynne oversettelsen fra norsk til amharisk, fyll inn teksten i det øvre vinduet. Den norske teksten vil automatisk bli kopiert inn i det nedre vinduet. Amharisk, amarinja (አማርኛ), språk som hører til de semittiske språkene i den afroasiatiske språkfamilien.

Norsk-amharisk ordbok bygger på et sentralt og allment ordforråd med hovedvekt på moderne språk. Norsk-amharisk ordbok bygger på et sentralt og allment ordforråd med hovedvekt på moderne språk. Den er alfabetisk bygd opp.

RELATERTE BØKER