Fysikk

Fysikk - Anja Røyne | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anja Røyne
DIMENSJON
12,83 MB
FILNAVN
Fysikk.pdf
ISBN
4927912567811

BESKRIVELSE

Fysikk er læren om naturlovene, som lar oss forstå hvordan naturen er bygget opp, og hvordan verden fungerer. Selv om de færreste ender opp med å bli fysikere, er det mange som har bruk for litt fysikkforståelse, enten som bakgrunn i andre realfag eller som forutsetning for å forstå hverdagslige fenomener.I «Fysikk - enkelt forklart» får du en kortfattet gjennomgang av noen sentrale temaer i fysikken, forklart gjennom eksempler de fleste kan forholde seg til. De viktigste likningene og enhetene som brukes, er fremhevet slik at de skal være enkle å slå opp på. Hvert kapittel avsluttes med noen oppgaver du kan bruke til å teste deg selv, og med oppgavehint du kan bruke før du går til fasiten.Boka fungerer både som støttelitteratur på videregående skole og universitetsnivå og som repetisjon for deg som har tatt fysikk tidligere og ønsker å friske opp kunnskapen. Anja Røyne er forsker og førstelektor i fysikk ved Universitetet i Oslo. Hun har tidligere gitt ut boka «Menneskets grunnstoffer» (2018, Kagge forlag), som hun vant Brageprisen for.Boka er nydelig illustrert av Linnea Vestre.

Du får en kompetanse som er ettertraktet i en rekke bransjer, fra forskning på fornybar energi til medisinsk teknologi, finans eller romforskning. Fysikk 1. Dette er et nettsted der du kan se videoer som gjennomgår teori og eksempler fra de fleste emner i kurset Fysikk 1 i videregående skole.

I den blå tabellen finner du alle fysikkforsøkene sortert etter målgruppe. Se også på videoklippene fra programmet Fysikk på roterommet som gikk på NRK i mange år. Fysikk er en spennende og interessant vitenskap som helt fra den ble til har hatt som mål å utvikle teorier som kan forklare hvorfor universet er som det er og hvorfor det i det hele tatt eksisterer. Spill de beste ★ Fysikk spill ★ gratis på 1001games.no! Det mest morsomme og beste utvalget av Puslespill kan bli funnet på 1001games.no! Founded in 2002 by Nobel Laureate Carl Wieman, the PhET Interactive Simulations project at the University of Colorado Boulder creates free interactive math and science simulations.

RELATERTE BØKER