Skydrømmen

Skydrømmen - Manjung Kim | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Manjung Kim
DIMENSJON
5,60 MB
FILNAVN
Skydrømmen.pdf
ISBN
7250090256658

BESKRIVELSE

Den unge munken Seong-jin begynner etter et møte med åtte nymfer å drømme om verdslige gleder. Både han og de åtte nymfene blir straffet med gjenfødelse som mennesker, og Skydrømmen forteller historien om hvordan de ni blir gjenforent i løpet av livet på jorden. Historien finner sted i Kina tidlig på 800-tallet i Tang-dynastiet.Historien inneholder mange referanser til eldre kinesisk litteratur og historie. Men også uten kjennskap til dette kan leseren identifisere seg med forfatterens store humoristiske fortellerevne, og få et innblikk i eldre koreansk og kinesisk religiøs tenkning.

Både han og de åtte nymfene blir straffet med gjenfødelse som mennesker, og Skydrømmen forteller historien om hvordan de ni blir gjenforent i løpet av livet på jorden. Les mer.

Litteratur har en sentral plass i Korea og koreansk historie. Skydrømmen er et av de viktigste klassiske koreanske verker. Forfatteren Kim Manjung (1637-1692) virket som akademisk rådgiver i embetsverket og dessuten som minister, men ble deretter sendt i politisk eksil der han skrev Skydrømmen .

RELATERTE BØKER