Innføring i vitenskapsteori og metode

Innføring i vitenskapsteori og metode - Tor Grenness | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Grenness
DIMENSJON
3,26 MB
FILNAVN
Innføring i vitenskapsteori og metode.pdf
ISBN
9684090307660

BESKRIVELSE

Innføring i vitenskapsteori og metode gir en enkel og lettfattelig introduksjon til de vitenskapsteoretiske hovedretningene innen samfunnsvitenskapelig og humanistiske fag, og en presentasjon av de sentrale metodiske utfordringene i forskningsprosessen. Bokens hovedmålsetting er å tydeliggjøre sammenhengen mellom vitenskapsteoretisk posisjon og metodiske valg.Forskningsbasert kunnskap utgjør en økende del av kunnskapsbasen innenfor økonomisk-administrative fag generelt, og markedsføring og organisasjonsteori spesielt. Innsikt i vitenskapsteori og forskningsmetode er derfor en forutsetning for å følge med utviklingen på disse fagområdene.

Emnet gir også et vitenskapelig grunnlag for kvantitative metoder, en innføring i sentrale begreper, ulike typer av design og metoder for innsamling av kvantitative data. PED1005 - Innføring i vitenskapsteori og forskningsmetode Om ... - skal kunne vurdere hvilke implikasjoner valg av metode har for utvalg, datainnsamlingsmetoder og analyser - skal kunne forstå og kritisk vurdere og tolke andres og egen forskning, samt rapportere forskningsfunn. Psyk113 Vitenskapsteori.

(1900-2002) utviklet et alternativ til denne tradisjonelle hermeneutikken. Hermeneutikk er ikke først og fremst en bestemt metode, sier ...

RELATERTE BØKER