Hvordan lede sorggrupper?

Hvordan lede sorggrupper? - Atle Dyregrov, Iren Johnsen, Kari Dyregrov | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Atle Dyregrov, Iren Johnsen, Kari Dyregrov
DIMENSJON
7,54 MB
FILNAVN
Hvordan lede sorggrupper?.pdf
ISBN
9132430118593

BESKRIVELSE

Sorggrupper er møtesteder for etterlatte i krise og sorg, hvor de kan møte andre "i samme situasjon", prate om den de har mistet, utveksle opplevelser, erfaringer, råd og informasjon om hvordan de best kan håndtere sin livssituasjon, og ventilere reaksjoner og problemer med noen som "virkelig forstår". Det er krevende å sette sammen sorggrupper, og de er utfordrende å lede, men også meget berikende for den som påtar seg slikt ansvar. Boken har som mål å gi sorggruppeledere, i alle yrkesgrupper og organisasjoner, nødvendig kunnskap til å kunne sette sammen og lede sorggrupper. Boken bygger på forskningsprosjektet "Sorggrupper i Norge", på forfatternes omfattende erfaringer fra eget arbeid med mennesker i krise og sorg, og annen relevant forskning. Boken gir veiledning i oppstart av, rekruttering til og ledelse av sorggrupper. Den inneholder i tillegg konkrete råd til nytte i vanskelige situasjoner og i forhold til utfordringer man møter som sorggruppeleder, blant annet om hvordan man kan legge opp samtalene, behandle konflikter og håndtere ulike mennesketyper. Boken er et resultat av et samarbeid med Senteret for krisepsykologi i Bergen og er skrevet av Atle Dyregrov, Iren Johnsen og Kari Dyregrov. Senteret og forfatterne har vært sentrale aktører i organiseringen og gjennomføringen av sorgarbeid etter 22. juli.

Hun tar oss med tilbake til tyfonen på Filipinene i 2014: Etter den lange reisen fra Norge hadde hun jetlag. I det hun gikk ut av bilen ved feltsykehuset hvor hun skulle være teamleder, fikk hun beskjed om å holde en tale til de rundt 150 personene som har samlet seg. Hvordan lede sorggrupper? En håndbok for sorggruppevejledere Af Atle Dyregrov, Irene Johnsen og Kari Dyregrov Abstrakt forlag AS 2012.

Trivsel, personlige utviklingsmuligheter, eget ansvar, jobbe hvor og når man vil osv. Ingen kriser er like, og det finnes aldri bare én måte å lede på, sier Tamber. Hun tar oss med tilbake til tyfonen på Filipinene i 2014: Etter den lange reisen fra Norge hadde hun jetlag.

RELATERTE BØKER