Guds ord ble menneske

Guds ord ble menneske - Athanasius | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Athanasius
DIMENSJON
7,40 MB
FILNAVN
Guds ord ble menneske.pdf
ISBN
2717241825277

BESKRIVELSE

"Guds Ord ble menneske" er andre del av et tobindsverk der "Mot hedningene" utgjør første del. Boken blir regnet som en av Athanasius' ungdomsskrifter og kan tidfestes til mellom 318 og 320. Nettopp fordi skriftet ikke har en direkte polenikk mot den kirkelige og teologiske motstanderen Arius, er det grunn til å tro at det er skrevet før det store kirkemøtet i Nikea i år 325. Kirkemøtet i Nikea var samtidig foranledighet av innenrikspolitiske hensyn i Romerriket og en reell uenighet om Kristi guddommelighet og hans relasjon til Faderen. Athanasius skulle bli den som sterkere enn noen andre fremholdt den ortodokse lære om Sønnens guddommelighet og vesensenhet med Faderen. Athanasius klargjør tidlig i boken at det er selve frelsen som står på spill hvis Gud ikke sendte seg selv, men en representant. I det innledende kapittelet "Den standhaftig biskop" setter redaktør Dagfinn Stærk Athanasius' livsvarige kamp inn i en slik større ramme. Med dette er samtlige fire bøker kommet ut i denne serien med skrifter fra oldkirken.

For ved sin død har gudmennesket Kristus gitt verden livet tilbake. For Anselm blir frelse og forsoning bestemt ut fra treenighetslære og læren om Kristi gudmenneskelighet. Da han kom fra Gud og ble født som et menneskebarn, åpnet han veien slik at vi kom til Gud og ble født som Guds barn.

(Joh. 1,14) I sentrum av det det dominikanske liv står Kristus, Guds Ord som ble menneske.

RELATERTE BØKER