Sannsynlighetsregning

Sannsynlighetsregning - Knut Ole Lysø | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Ole Lysø
DIMENSJON
5,97 MB
FILNAVN
Sannsynlighetsregning.pdf
ISBN
8384766022616

BESKRIVELSE

I denne boka utdyper forfatteren aspekter ved sannsynlighetsregningen gjennom fagdidaktiske betraktninger. Boka inneholder: læringsteoretiske begrunnelser, historiske betraktninger om sannsynlighetsregningens opprinnelse, gjennomgang og drøftinger av metodiske tilnærminger, eksempler på aktiviteter i skole og samfunn og en drøfting av grunnskolens innhold i sannsynlighetsregning i lys av eksamensoppgaver, lærebøker og læreplaner. Boka kan benyttes i lærerutdanningen både ved høgskoler og universiteter. Med litteraturliste og register.

Her kan du stille spørsmål om oppgaver i matematikk på ungdomsskole og barneskole nivå. Alle som føler at de kan bidra er velkommen til å svare.

von Mises (1919) og Hans Reichenbach (1935) knyttet sannsynlighetsbegrepet til grenseverdier for uendelige følger av relative hyppigheter. Et hovedpoeng i sannsynlighetsregning er å finne sannsynligheten for en komplisert begivenhet ved å dele opp begivenheten i mindre begivenhetsbiter som vi kjenner sannsynligheten for og deretter addere opp. Det viser seg at mengdelære er et godt hjelpemiddel til å presisere og håndtere begivenheter. Sannsynlighetsregning med hendinger som ikke overlapper.

RELATERTE BØKER