Blikk for lek i barnehagen

Blikk for lek i barnehagen - Terje Melaas | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Melaas
DIMENSJON
11,3 MB
FILNAVN
Blikk for lek i barnehagen.pdf
ISBN
6692487800956

BESKRIVELSE

Denne boken handler om hvordan personalteamet i barnehagen på mange ulike måter kan støtte barn i å starte, verne og videreutvikle lek. Forskning og teori om lek kobles til barnehagehverdagen, og understreker hvordan barns ønsker om selvstendig lek kan ledes og tilrettelegges med fokus på barnehagelærernes faglighet og evne til improvisasjon. Pedagogens profesjonsforståelse blir utfordret. Sannhetsregimer om den voksnes rolle i leken løftes frem, og leken prioriteres også utenfor selve lekearenaen. Tid, materialbruk og personalledelse av lek er derfor viktig.

Blikk for Barn undersøkte ulike sider ved omsorg, lek og læring for de yngste barna i deres hverdagsliv, både i tradisjonelle små grupper og i større, fleksible grupper. Barnehagen skal ivareta barnas behov for lek. Leken skal ha en sentral plass i barnehagen, og lekens egenverdi skal anerkjennes.

BLIKK FOR LEK I BARNEHAGEN. sammen med hverandre? For tre år siden begynte jeg å arbeide med dette spørsmålet, og jeg har ... Blikk for lek Barnehagens skal i samarbeid og forståelse med hjemmet ivareta barnas behov for omsorg og lek, og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling.

RELATERTE BØKER