Et uønsket folk

Et uønsket folk - Jan Alexander Svoboda Brustad, Lars Lien, Maria Rosvoll, Carl Emil Vogt | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Alexander Svoboda Brustad, Lars Lien, Maria Rosvoll, Carl Emil Vogt
DIMENSJON
7,17 MB
FILNAVN
Et uønsket folk.pdf
ISBN
4336357077469

BESKRIVELSE

Norske roms skjebne før og under den annen verdenskrig er en av de hvite flekkene i norsk historie. Men det er en like rystende som skamfull historie. I 1927 vedtok stortinget den såkalte "sigøynerparagrafen", som eksplisitt nektet folkegruppen adgang til riket, uavhengig om de hadde norsk statsborgerskap eller ikke. Med bakgrunn i dette ble 66 norske rom overført til Auschwitz, og bare 4 overlevde.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Romfolket - et uønsket folk? I land etter land blir situasjonen stadig vanskeligere for romfolket, noe som ikke er noe nytt for denne folkegruppa. Opp gjennom historien fins det en rekke eksempler på at romfolket har vært uønsket mange steder. Et uønsket folk tar i første rekke for seg norske myndigheters politikk overfor rom fra 1915 til 1956.

3.44 34 5 Forfatter: Carl Emil Vogt, Jan Alexander Svoboda Brustad, Maria Rosvoll, Lars Lien. Finnes som e-bok.

RELATERTE BØKER