Byggeskikk i Sápmi

Byggeskikk i Sápmi - Randi Sjølie | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Randi Sjølie
DIMENSJON
10,89 MB
FILNAVN
Byggeskikk i Sápmi.pdf
ISBN
4764507350607

BESKRIVELSE

Boka gir en oversikt over viktige sider ved den byggeskikken som finnes i Sápmi. Utover en historisk introduksjon omtales mange lokaliteter fra nord til sør i Sápmi. De omtalte husene finnes først og fremst på norsk side, mens enkelte på svensk og finsk side er tatt med. Innholdet har sin basis i materiale som er framkommet gjennom forfatterens arbeid i kulturminneforvaltningen i Sametinget og i Finnmark fylkeskommune, dessuten egen forskning. Randi Sjølie har jobbet med bygningsvern i flere sammenhenger: som byråkrat i forvaltningen, som tømrerlærer og håndverker og som aktivist i fortidsminneforeningen. Hun er aktiv som fotograf og skribent innafor faget. Hun er utdannet arkitekt og tømrer.

(Foto: Elin Kristine Jåma/Sametinget) Randi Sjølie gir med sin bok en oversikt over viktige sider ved byggeskikken som finnes i Sápmi. Randi Sjøli: Byggeskikk i Sápmi. Boka gir en oversikt over viktige sider ved den byggeskikken som finnes i Sápmi.

Majoritetsfolka sin byggeskikk i desse områda har også vore, og er, ulik. Slik har dei samiske gruppene, som har levd svært lenge i nær kontakt med majoritetsfolka, blitt påverka på forskjellig vis.

RELATERTE BØKER