Å Canada

Å Canada - Gerd Bjørhovde | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gerd Bjørhovde
DIMENSJON
10,59 MB
FILNAVN
Å Canada.pdf
ISBN
3070199364283

BESKRIVELSE

Har du lyst til å vite mer om Canada? Denne boka inneholder et vell av informasjon om dette store landet som på mange måter er så likt Norge. Her gis en innføring i hovedtrekk i kanadisk historie supplert med fakta om landets politiske system, geografi og landskap, næringsveier og kultur. Samtidig legger forfatteren spesiell vekt på litteraturen som veiviser til kultur og mentalitet: I Å Canada presenteres en rekke av Canadas mest interessante forfattere, både kjente og mindre kjente, sammen med en introduksjon til noen av deres sentrale tekster. Canada fyller 150 år som selvstendig stat i 2017. Denne rikt illustrerte boka kan brukes som en kilde til litteratur- og kulturhistorie, som historisk oppslagsverk og ikke minst som en annerledes reisebok for den som vil besøke dette mangfoldige landet. Gerd Bjørhovde, født 1943, er dr.philos. og pensjonert professor i engelskspråklig litteratur ved UiT Norges arktiske universitet. Hun vokste opp i Harstad og studerte filologi - norsk, historie og engelsk - ved Universitetet i Oslo, men flyttet til Tromsø i 1971. I 1974 ble hun tilsatt ved det nyopprettede universitetet i byen, og tilhørte dermed gründergenerasjonen på det som i dag er UiT Norges arktiske universitet. Bjørhovde var en av grunnleggerne av det som ble kalt kvinneforskningsgruppa på Institutt for språk og litteratur, senere Humanistisk fakultet. Et kvinneperspektiv har siden vært sentralt i mye av hennes forskning og publikasjoner. Hun har utgitt flere bøker og antologier på både engelsk og norsk, og skrevet en rekke vitenskapelige artikler og anmeldelser. Bjørhovde har innehatt flere verv både i og utenfor akademia, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Interessen for Canada ble vekket under et forskningsopphold i landet på 1990-tallet og har siden den gang blitt holdt ved like gjennom forskning på landets litteratur og flere reiser.

It has a spelling mistake. Information is missing. Search the world's information, including webpages, images, videos and more.

Canada's area is 9.98 million square kilometres (3.85 million square miles), so it is the world's second largest country by total area but only the fourth largest ... Reisende som unnlater å skaffe en Canada eTA kan få vanskeligheter ved innreise i Canada og kan bli pålagt bøter av lokale myndigheter. Reisende rådes derfor til å søke så tidlig som mulig.

RELATERTE BØKER