Lidenskap eller levebrød?

Lidenskap eller levebrød? En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,43 MB
FILNAVN
Lidenskap eller levebrød?.pdf
ISBN
5492753699177

BESKRIVELSE

Denne boken kaster nytt lys over en periode i norsk kunstliv som lenge har vært ignorert. I tiårene rundt 1800 var det bare noen av aktørene innen de utøvende kunstartene opera, teater og dans som hadde kunsten som yrke. Dette var dilettantenes store periode, men deres prestasjoner har lenge vært sett ned på. Et klart skille mellom amatør og profesjonell var heller ikke etablert - det skjedde nettopp i denne overgangsperioden. Med profesjonaliseringen av kunstfeltet utover 1800-tallet gikk dilettantbegrepet fra å være en hedersbetegnelse til å bli et skjellsord, og det til tross for at dilettantenes virksomhet var selve grunnlaget for den profesjonelle kunsten slik vi kjenner den. Gradvis utviklet det seg en ny kunstforståelse og nye kriterier for hva kunst skulle være. Utviklingen gikk ikke i samme takt på de ulike kunstfeltene, og konsekvensene av profesjonaliseringen var også ulike. Denne boken tar opp en rekke problemstillinger rundt forholdet mellom dilettantvirksomhet og profesjonell kunstutøvelse som i svært liten grad har vært behandlet innen norsk danse-, teater- og musikkvitenskap tidligere.

Langdalen, Jørgen (2015). Musikken i den galante offentligheten : Johann Mattheson om hvordan en galanthomme kan tilegne seg ""en sikker Gout og et sunt Judicium"" i musikalske saker.

227-247 Kanadisk dramaserie om talentfulle ungdommer som ønsker at deres lidenskap for musikk skal bli deres levebrød. Lidenskap er også knyttet opp mot eksistensielle spørsmål om hva som gir livet mening (Seligman & Csikszentmihalyi, 2000) og det antas at lidenskap for en meningsfull aktivitet eller sak (som for eksempel jobben) vil kunne bidra til personlig utvikling og dypere mening til livet (Philippe et al., 2009; Vallerand, 2008; Vallerand et al., 2003). 4 STATHELLE: Bente Sletholt har fått sin største hobby og lidenskap som levebrød. Drømmer om å gjøre lidenskap til levebrød Det er lenge siden Sigurd laget animasjonsfilmer bare for moro skyld.

RELATERTE BØKER