Nye bilder, tidlige dikt

Nye bilder, tidlige dikt - Stein Mehren | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stein Mehren
DIMENSJON
4,17 MB
FILNAVN
Nye bilder, tidlige dikt.pdf
ISBN
4119049879012

BESKRIVELSE

16. mai fylte Stein Mehren 70 år. Siden debuten i 1960 har han skrevet atskillige bøker - essays, romaner, skuespill - men først og fremst dikt. Han har også skapt seg et navn som maler. Nye bilder, tidlige dikt inneholder dikt fra første del av forfatterskapet og gjengivelse av nyere malerier.I etterordet sier Mehren blant annet: «Jeg er en gammel dikter og en ung maler. Denne boken inneholder tidlige dikt, og de aller fleste av dem er ikke antologisert før. De er illuminert av nye malerier fra de senere år (.) Jeg kunne ha avsluttet boken med et notat om forholdet mellom dikt og bilde, slik jeg gjør det i katalogene for mine ni separatutstillinger. Men å føye ennu en fortolknings-horisont til bildene og diktene, ville vitne om en grådighet på selvkommentar som er usømmelig. (.) Bilder og dikt - de får tale for seg selv."

Bilder; Dikt og sanger; Diverse; Film; Frimureriet. Frimureriets avsløring, annen del; Stein Mehren var en norsk forfatter, og en av nyere norsk litteraturs fremste lyrikere.

Sammenlign tilbud på Tidlig i kategorien Bøker og magasiner fra en rekke nettbutikker samlet på ett sted, og spar penger på ditt kjøp av Bøker og magasiner ved hjelp av vår tjeneste. som regel skrevet dikt tidligere. Et poeng jeg imidlertid understreker før de går i gang, er at ikke alle dikt trenger å ha enderim… I den tredje oppgaven blir det noe mer utfordrende, i og med at elevene her må forholde seg til begrepene «konkret/abstrakt» og «språklige bilder» (sammenlikning, 100 beste norske dikt En antologi den norske bokklubben 100BesteNorskeDikt_materie.indd 3 23.08.2011 19:54:47 der spiller saa tidlige sole paa væggenes blaa tapét; hér er det, de første sjøer av sol over østens strand sætter et stænk paa væggen med glødende, gyldent vand - -! Og taget over mit hode vaier paa vinger baaret, og rundtom en kartlagt klode ser jeg figurer av aaret - aarstider øiner jeg vandre med duer og stolt fasan -; Søk i vår digitale samling her! I Nettbiblioteket finner du blant annet en omfattende samling av norske bøker, aviser, bilder, tidsskrift og historiske kart. Rainer Maria Rilke (født 4.

RELATERTE BØKER