Funksjonshemning

Funksjonshemning - Alexander Kwesi Kassah, Bente Lilljan Lind Kassah | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alexander Kwesi Kassah, Bente Lilljan Lind Kassah
DIMENSJON
8,66 MB
FILNAVN
Funksjonshemning.pdf
ISBN
9092595395548

BESKRIVELSE

Denne boken gir en grundig innføring i de teoretiske perspektivene og modellene som er knyttet til forståelsen av funksjonshemmedes situasjon, og de pågående debattene om forskjellige prosesser og paradigmer som er knyttet til forståelsen av dette. Hva er de viktige endringene i den teoretiske forståelsen, og hva har de å si for kunnskapsutviklingen innenfor feltet? Her presenteres diskusjonene om kulturelle forståelser, identitet, velferd og globalisering og hva de har å si for den bioetiske debatten om funksjonshemmedes rett til liv. Nok et emne som diskuteres, er knyttet til det inkluderende forskningsparadigmet og til funksjonshemmede kvinners usynlighet i forskningsfeltet. Boken egner seg både for studenter, lærere og aktivister, og for alle som ønsker en bedre forståelse av funksjonshemning som begrep og som studie- og praksisfelt. Kwesi Alexander Kassah og Bente Lind Kassah er førsteamanuenser ved Høgskolen i Harstad.

10.00 - 14.00. I faglitteratur om funksjonshemminger kan du finne at funksjonshemninger deles i fem hovedgrupper. En slik inndeling har flere svakheter. Funksjonshemning betyr i praksis sosial funksjonshemning.

Handikap er et underordnet begrep. Temalinker Autisme Autisme er en omfattende funksjonshemming som særlig påvirker kommunikasjon og evnen til sosialt samspill. Funksjonshemning.

RELATERTE BØKER