Portrettintervju som metode og sjanger

Portrettintervju som metode og sjanger - Hege Lamark | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hege Lamark
DIMENSJON
7,25 MB
FILNAVN
Portrettintervju som metode og sjanger.pdf
ISBN
7653640333645

BESKRIVELSE

Det gode portrettintervju skrives ikke bare for dagen, det strever også etter å overleve morgendagen. Det handler om mennesker mer enn om saker. Selv om portrettintervjuet ofte har en aktuell innfallsvinkel, beveger det seg bak de spørsmål fjernsynet måtte finne på å sette på dagsorden i kveld. Det berører det allmennmenneskelige, de spørsmål mennesker har tumlet med til alle tider: Hvorfor ble du den du ble? På hvilken måte ble du formet gjennom oppveksten? Hva gjør at du kan utholde det du har gjennomlevd? Hvordan bruker du deg selv? Hva er avgjørelsene dine formet av? Portrettjournalisten må ville mer enn å dyrke språket eller vise sin egen genialitet på trykk. Å skrive portrett krever en dyp og ærlig vilje til å møte, forstå og formidle et annet menneske.

Det handler om mennesker mer enn om saker. Selv om portrettintervjuet ofte ... Kjøp Stedets sjanger fra Tanum Reportasjen er journalistikkens mest grunnleggende sjanger.

Oppgaven foretar en analyse av Geelmuydens portrettintervju med Nina Witoszek, som gjengis i Ordskjelv. Norske forfatterportretter (Geelmuyden 2005: 66-76). Portrettintervju som metode og sjanger.

RELATERTE BØKER