Kvinnehjerter

Kvinnehjerter - Maja-Lisa Løchen, Eva Gerdts | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Maja-Lisa Løchen, Eva Gerdts
DIMENSJON
8,39 MB
FILNAVN
Kvinnehjerter.pdf
ISBN
3412716536723

BESKRIVELSE

Kvinnehjerter er en medisinsk fagbok om de vanligste hjertesykdommene som rammer kvinner i alle aldre. Hjertesykdom hos kvinner skiller seg fra slik sykdom hos menn når det gjelder både risikofaktorer, utbredelse, mekanismer, symptomer, diagnose og behandling. En spesiell utfordring er det at symptomene ved forskjellige hjertesykdommer hos kvinner kan være nokså like og i tillegg ganske uspesifikke. Boken behandler ekstra grundig disse aspektene ved iskemisk og hypertensiv hjertesykdom, atrieflimmer, aortastenose, mitralinsuffisiens og hjertesvikt. Noen særegne hjertesykdommer hos henholdsvis yngre og eldre kvinner omtales også, i tillegg til knust hjerte eller takotsubo. Hjertesykdommene som behandles i boken, er belyst med flere sykehistorier som illustrerer og utfyller det omfattende fagstoffet, slik at mange skal kunne kjenne seg igjen. Kvinnehjerter retter seg mot helsepersonell og alle de kvinnene som lever med hjertesykdom.

Blodårene rundt hjertet er mindre, og det er vanskeligere å måle endringer i dem fordi de er små. ‒ Det er rett og slett vanskeligere å undersøke kvinners hjerter enn menns hjerter, sier Løchen. En nødvendig fortelling om kvinnehjerter.

Mandag 8. februar går startskuddet for LHLs kampanje for kvinner og hjertehelse, Go Red. Tag Archives: kvinnehjerter Dårlig likestilt hjertehelse.

RELATERTE BØKER