Wichmann motorfabrikk

Wichmann motorfabrikk - Jane Særsten Jünger, Lars Mæland, Sindre Nilsen, Ingvild Sjo | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jane Særsten Jünger, Lars Mæland, Sindre Nilsen, Ingvild Sjo
DIMENSJON
8,52 MB
FILNAVN
Wichmann motorfabrikk.pdf
ISBN
5752474604250

BESKRIVELSE

Tema for Sunnhordland årbok 2018 er Wichmann motorfabrikk og motorproduksjon i Sunnhordland. Soga om Wichmann Motorfabrikk er eit lappeteppe som vanskeleg lar seg sy saman. Tida før- og etter den første motoren er det skrive lite om. Dei var nok meir oppteken av å laga motorar enn å dokumentera det som blei gjort. Forteljinga om Wichmann byggjer difor på mange ulike kjelder, nokre skrivne og nokre munnlege, anekdotar, lydbandopptak og intervju med tidsvitne. Med dette som bakgrunn ynskjer forfattarane og redaktøren velkommen til ei reise gjennom ei viktig lokal- og nasjonal norsk motor- og industrisoge.

På den tiden drev Martines Haldorsen en liten vognfabrikk og smie på Rubbestadneset. Transport av folk og varer til og fra fabrikken gikk for en stor del med seil- og robåt til og fra Folderøhavn. Wichmann-smia Kåre Haldorsen, son til Haldor Haldorsen.

Grunnlagt i 1903 av Nils N. Finnøy på Finnøya utenfor Molde.

RELATERTE BØKER