Talemålet i skolen

Talemålet i skolen - Ernst Håkon Jahr | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ernst Håkon Jahr
DIMENSJON
5,10 MB
FILNAVN
Talemålet i skolen.pdf
ISBN
6322604102531

BESKRIVELSE

Alt i yngre norrøn tid, om lag 1050-1350, var det tydelige dialektforskjeller her i landet, noe som ble klarlagt av Marius Hægstad på begynnelsen av 1900-tallet. Trøndersk er talemålet i Trøndelag som ligger midt i Norge. Typisk for trøndersk talemål er enstavelsesord som for eksempel: "Æ e i A æ å" som på bokmål er "Jeg går i A jeg og." ...

Det språklege klimaet i Noreg er slik at dialektbruk er meir vanleg her enn i dei fleste land i Europa. Les meir om dialekter i Noreg eller norsk språkhistorie Bruk av dialekt er godtatt på dei fleste samfunnsområda: I skulane, på universiteta, i TV og radio, i poesi og popptekstar og så vidare. I eit klasserom kan det vere stor forskjell på talemålet til elevane, så det er viktig at læraren har ein god språkkunnskap.

RELATERTE BØKER