Den naive og den sentimentale romanforfatteren

Den naive og den sentimentale romanforfatteren - Orhan Pamuk | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Orhan Pamuk
DIMENSJON
5,48 MB
FILNAVN
Den naive og den sentimentale romanforfatteren.pdf
ISBN
8506821286064

BESKRIVELSE

Hva skjer når vi skriver og leser romaner? Og hvorfor gjør vi det? Les en stor leser og romanforfatters innlysende svar! Du blir mye klokere, og du blir underholdt underveis.Boka er basert på forelesninger nobelprisvinneren Orhan Pamuk holdt omkring romankunsten i 2009 på Harvard i USA.Tittelen er en henvisning til et berømt essay av Friedrich Schiller. "Sentimental? betyr reflektert og bevisst, mens "naiv" står for en spontan måte å skrive på, der det ikke tenkes så mye på virkemidlene.Pamuk skiller visuelle og verbale forfattere. Selv regner han seg som visuell, en som "ser" en scene før han skriver den. Så ville han jo også male før han begynte å skrive. Det var gleden over å lese de store klassikerne som inspirerte ham, og i boka bruker han mange klassikere som illustrasjoner, ikke minst Tolstojs Anna Karenina..Orhan Pamuk (f.1952) er Tyrkias mest berømte forfatter. Han fikk Nobel-prisen i 2006. Alle romanene hans er oversatt til norsk. Siste bøker: Uskyldighetens museum (2010) og Herr Cevdet og sønnene hans (2012).I 2012 tok Orhan Pamuk et originalt steg.den andre veien,.fra en oppdiktet.roman til selve den fysiske virkeligheten. Han åpnet et museum i hjembyen Istanbul, fylt av mange tusen småting og detaljer som han hadde skrevet om i Uskyldighetens museum..«I Pamuk har lesaren fått ein ambassadør, og vi sit saman med Anna Karenina på St. Petersburgtoget, ja, så er vi på ein veldig bra plass.»Marta Norheim, NRK«Så kommer altså den friskt resonerte og leseglade Den naive og den sentimentale romanforfatteren ? en underfundig, frodig bok om lesing og skriving og om hva leseferdighet betyr. Fire timer senere kjenner jeg meg klokere.»Olav Egil Aune, Vårt Land

Ben Bir Ağacım 'Jeg er et tre', 2013. Kafamda Bir Tuhaflık, 2014. Saf ve Düşünceli Romancı (2011) - På norsk som Den naive og den sentimentale romanforfatteren, oversatt fra engelsk etter The naïve and the sentimental novelist, av Cora Skylstad (Gyldendal, 2013) Pris: 128 kr.

Boka er basert på forelesninger nobelprisvinneren Orhan Pamuk holdt omkring romankunsten i 2009 på Harvard i USA. Den naive og den sentimentale romanforfatteren (Innbundet) av forfatter Orhan Pamuk. Språk.

RELATERTE BØKER