Minoritetsreligioner i barnehagen

Minoritetsreligioner i barnehagen - Silje Lyngar Einarsen, Katrine Giæver, Kari-Mette Walmann Hidle | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Silje Lyngar Einarsen, Katrine Giæver, Kari-Mette Walmann Hidle
DIMENSJON
9,74 MB
FILNAVN
Minoritetsreligioner i barnehagen.pdf
ISBN
5462242914785

BESKRIVELSE

Hva er religion? Hva er religionens plass i dagens senmoderne samfunn? Har religion noe å gjøre i offentlige institusjoner som barnehagen og skolen? Hvorfor trenger barnehagelærere kunnskap om religion? Hvordan bør religiøst mangfold håndteres i barnehagen? Hvorfor markerer barnehager religiøse høytider? Dette er noen av spørsmålene som blir tatt opp i denne boken. Minoritetsreligioner i barnehagen er skrevet først og fremst med tanke på barnehagelærere og barnehagelærerstudenter. Boken vil også kunne være av interesse for andre som er opptatt av religion i barnehagen eller religion og samfunn mer allment. Olav Hovdelien er professor i religionsdidaktikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Institutt for barnehagelærerutdanning Silje Lyngar Einarsen er høgskolelektor i RLE ved Institutt for Barnehagelærerutdanning, Høgskolen i Oslo og Akershus, og PhD-stipendiat i religionsvitenskap ved Århus Universitet. Katrine Giæver er PhD-stipendiat ved Avdeling for pedagogikk og sosialfag på Høgskolen i Innlandet. Kari-Mette Walmann Hidle er førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og sosialt arbeid ved Universitetet i Agder.

dag. Dette er mange timer, men dersom alternativet er at barnet må være hos ... I 2018 gikk 50.900 minoritetsspråklige barn i barnehage, ifølge ferske tall fra Utdanningsdirektoratet.

- Ikke lag for stramme planer og ta barna med på det dere gjør. Ro ned. - La barna få delta i alle høytider - Å sende sitt barn med en annet tro eller livssyn til kirken i juletider med sin avdeling vil ikke påvirke barnets egen religion eller tilhørighet, tvert imot, mener barnehagelærerstudent Nathalia Rabiah Butt. Bra mat i barnehagen - Råd, tips og oppskrifter.

RELATERTE BØKER