Kritisk tenkning

Kritisk tenkning - Lars Torsten Eriksson | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Torsten Eriksson
DIMENSJON
3,57 MB
FILNAVN
Kritisk tenkning.pdf
ISBN
2042390376305

BESKRIVELSE

Hva er kritisk tenkning, hvorfor er en kritisk holdning viktig og hvordan kan den læres? I denne boken vises hvorfor kritisk tenkning er nødvendig både for å utvikle ny kunnskap og å være kritisk til den gjeldende. Evnen til kritisk å reflektere over fakta og verdier er et av de sentrale siktemålene med høyere utdanning. Derfor er det nødvendig med konkrete metodeverktøy som skal bidra til kritisk tenkning både i problemløsning og beslutningstaking. Det får du i denne boken. Gjennom kritisk tenkning kan du nettopp finne nye og bedre løsninger på ulike problemer. Det kreative er derfor en del av det kritiske. Å stille spørsmål og å skape hører sammen. I løpet av utdanningen skal du søke etter, ta stilling til og lære deg en betydelig mengde ny kunnskap. Det forventes også at du klarer å bearbeide informasjon i forskjellige former og dokumentere den i oppgaver, innleveringsarbeider og til eksamen. Denne boken hjelper nettopp til dette. Boken passer både i begynnelsen av studiet og til det avsluttende eksamensarbeidet.

En filmkritikk kan jo være positiv og ende med terningkast 6, så kritikk kan også være positivt. Kritisk tenkning er grunnleggende for et demokratisk samfunn, for gode samtaler og for å fungere i et moderne samfunn. Vi omgir oss med stadig mer informasjon, stadig flere inntrykk, nyheter og reklame.

Bli med. Kritisk tenkning handler om hele tiden å ha et analyseapparat parat, for å håndtere påstander og diskusjoner. Du kan ikke sjekke alt hele tiden, men du kan ha en bullshit-detektor oppe i hodet ditt, uttaler Tunstad i et intervju på HBVs nettsider . Barna skal støttes i å uttrykke synspunkter og skape mening i den verden de er en del av.

RELATERTE BØKER