Roald Amundsen

Roald Amundsen - Alexander Wisting | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alexander Wisting
DIMENSJON
8,37 MB
FILNAVN
Roald Amundsen.pdf
ISBN
2435738985907

BESKRIVELSE

Gjennom 30 år erobret Roald Amundsen jordklodens siste hvite flekker. Hans posisjon som en av verdens ledende oppdagere er allment kjent og akseptert. For mange nordmenn er Amundsens navn forbundet med bedrifter som var med å sette Norge på kartet som selvstendig nasjon. Tidligere fremstillinger av Amundsen har gitt et politisk korrekt bilde, men konklusjonene kan ha vært trukket på feil grunnlag. Ved hjelp av nye kilder tegner forfatteren i denne biografien et nytt bilde av en av de store, norske heltene. Det har vært stilt spørsmål om Roald Amundsen egentlig hadde noen sjel. I dagbøker og brev finner man et spennende og flerdimensjonalt menneske. Et menneske med både styrker og svakheter. Et menneske langt mer nyansert enn vi hittil har trodd. Wisting setter i denne boken Roald Amundsen i nytt lys og tar et oppgjør med den etablerte oppfatningen av ham.

Faren døde da Amundsen var 14 år. Hans tre eldre brødre gikk i farens spor i skipsfart, selv påbegynte han, etter morens ønske, studier i medisin. Roald Amundsen var en norsk polarforsker som ledet den første ekspedisjonen som nådde Sydpolen.

I tillegg tilbyr skipet et velværesenter der gjestene kan kjøpe behandlinger som kroppsmassasje og ansikts-, hånd- og fotbehandlinger. Roald Engelbregt Gravning Amundsen gjennomførte tre store polarekspedisjoner i sitt liv. Han var den første som seilte gjennom hele Nordvestpassasjen, han var den første som nådde sydpolspunktet og han var den første til å fly over hele Polhavet.

RELATERTE BØKER