Logikken

Logikken - G.W.F. Hegel | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
G.W.F. Hegel
DIMENSJON
5,36 MB
FILNAVN
Logikken.pdf
ISBN
8826666393134

BESKRIVELSE

Enhver diskusjon om den moderne dialektikken må begynne med en forståelse av Hegels logikk. Forståelse av begrepene må etter Hegels oppfatning være dialektisk. Logikken er derfor ei lærebok i dialektikk. Uten en forståelse av hva Hegel mener med dialektikk, er det ikke bare vanskelig å forstå Hegel, men også seinere diskusjoner om dialektikken og betydningen av den. Logikken består av første del av Encyklopedien over de filosofiske vitenskapene. Etter en innledning der Hegel (1770-1831) tar for seg andre måter å forstå sin samtids filosofi på, inneholder boka en kortversjon av Hegels logikk. Denne delen av Encyklopedien omtales ofte som Den lille logikken til forskjell fra den store avhandlingen hans, Logikkens vitenskap.

Logikken utforsker de regler, prinsipper, lover og begreper som er forutsatt i korrekte og holdbare resonnementer, slutninger og bevisførsler. I dagligtale er logikk også en betegnelse for foreteelser som er underlagt en viss orden i et sluttet ... Logikk er læren om lovene og reglene som gjør tenkningen, resonneringen og argumentasjonen gyldig («logisk»)..

Friske folk som bor i små hytteområder tvinges ned til byen og inn i en enormt større smitterisiko. Hva er logikken? Ikke lett å forstå. Logikken er derfor ei lærebok i dialektikk.

RELATERTE BØKER