Sykepleie og etikk

Sykepleie og etikk - Åshild Slettebø | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åshild Slettebø
DIMENSJON
7,84 MB
FILNAVN
Sykepleie og etikk.pdf
ISBN
4151121537194

BESKRIVELSE

«Denne boka er annerledes. Den går rett på sak og fører oss direkte inn i en realistisk sykepleiehverdag ved hjelp av gode eksempler.» Inger Beate Larsen, Tidsskriftet SykepleienBokens hensikt er å fremme kunnskap og en reflektert holdning til ulike etiske problemstillinger. Boken er skrevet spesielt for sykepleierutdanningen. Forfatteren tar utgangspunkt i sykepleiefaglige dilemmaer og belyser aspekter som ansvar, respekt, taushetsplikt, autonomi, makt, velgjørenhet og ikke-skadeprinsippet. Samfunnsetiske temaer som drøftes er blant annet forebygging og prioriteringer. Mange eksempler og aktuelle problemstillinger gir denne boken en praktisk tilnærming til hvordan sykepleiere kan benytte prinsipper og retningslinjer for å håndtere etiske dilemmaer i sitt yrkesliv. Arbeidsoppgaver gir gode muligheter for samtale og drøfting.I denne 6. utgaven er lovverk oppdatert og de yrkesetiske retningslinjer for sykepleiere (2011) er integrert i boken.

Målgruppene for antologien er vitenskapelig ansatte ved helsefagutdanninger ved universiteter og høgskoler, klinikere, samt master- og ph.d.-studenter i helsevitenskap. Bachelorstudenter vil også kunne ha nytte av antologien. Du opparbeider deg kunnskap både fra avsluttet og pågående forskning i emner som etikk, livsstil, livskvalitet, smerte, samt lidelse og verdighet.

Vi har lang erfaring med forskning på biobankfeltet, med fokus på samtykkeproblematikk og forvaltning av risikokunnskap. Pliktetikk er en type moralteori der det ikke bare er resultatet av handlingen som avgjør om en den er moralsk riktig, men også de etiske prinsippene bak. Pliktetikk kalles også deontologisk etikk eller deontologi.Deontologien er ikke en enhetlig moralteori, men består av en gruppe av teorier som deler noen viktige kjennetegn.

RELATERTE BØKER