Romanen, nasjonen og verden

Romanen, nasjonen og verden - Elisabeth Oxfeldt | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Elisabeth Oxfeldt
DIMENSJON
8,66 MB
FILNAVN
Romanen, nasjonen og verden.pdf
ISBN
2080237061071

BESKRIVELSE

På samme måte involverer forfattere seg over hele verden, for eksempel RohintonMistry og AravindAdiga (om India), Alaa Al Aswany (om Egypt) og Khaled Hosseini (om Afghanistan). I denne boka trekkes de nordiske forfatterne ut av en tolkningstradisjon som vurderer dem i lys av egne forfatterskap og nordisk litteraturhistorie. Isteden leses de komparativt opp mot internasjonale bestselgere. Målet er å vise hva som er generelle trekk ved sjangeren "den (post)nasjonale romanen", og å diskutere måten vi på tvers av kulturer forestiller oss nasjonale fellesskap på. Nordisk litteratur leses dermed internasjonalt. Når den nordiske litteraturen leses på en slik måte, blir den allegoriske tolkningen viktig, og det blir relevant å bruke postkolonial teori som ellers ofte er reservert utenlandsk litteratur. Dette er nytt innenfor nordiskfaget i hele Norden. Elisabeth Oxfeldt er professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo.

Frykter orientaleren. Verst er trusselen fra dem som ekskluderes fra nasjonen,nesten alltid tolket ut fra rasisme.

Vi deler i en forståelse av at også vi er en del av verden. Kong Harald taler til folket fra karantene: - Alvoret gjør oss engstelige. Kong Harald, som selv sitter i karantene på Kongsseteren, taler til nasjonen søndag kveld. Romanen "Herre" er først og fremst en roman om det tragiske mennesket Bernhard Herre, ...

RELATERTE BØKER