Drømmen om nord

Drømmen om nord - Tonje Blomseth | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tonje Blomseth
DIMENSJON
11,30 MB
FILNAVN
Drømmen om nord.pdf
ISBN
2355693139450

BESKRIVELSE

Dette er en beretning om mot, besluttsomhet, jernvilje og fine opplevelser i selskap med trekkhunden Nanni.Tonje Blomseth sluttet på videregående og fulgte drømmen om å bli eventyrer på heltid. Her forteller hun om ekspedisjonen på ski fra Nordkalotten gjennom grensetraktene sørover til Nordland. En tur som starter i mørketida og som slutter når våren er kommet i fjellet.Fra bokas forord:«Det er noe forlokkende med ordet 'nord'. Det høres vilt og vakkert ut. Utrygt. Ensomt. Det tok ikke lang tid å bestemme meg for hvor jeg ville dra, og hva jeg ville gjøre. Jeg ønsket å ta en lang vintertur. Jeg ville leve i og med naturen på dens egne premisser. En hel vinter gjennom Nordkalotten og Sápmi - Samelandet. Landet av rein. Jeg drømte om den blå timen, fullmåne og millioner av blinkende snøkrystaller. Om tett skog, bål blant furulegger og stjerneklar himmel. Jeg lengtet etter forblåste vidder, blafrende nordlys og synet av vandrende reinflokker. Jeg er mørkredd, men ville finne roen i mørketida. Kjenne på ensomheten. Sette pris på de aller minste tingene. Jeg ville fryse, men være overlykkelig når jeg var varm. Jeg ville sette meg selv på prøve, men leve lenge på mestringsfølelsen etterpå. Så det måtte bare bli slik. Nordover.»Tonje er utnevnt til ambassadør for Friluftslivets år 2015.

Tonje Blomseth sluttet på videregående og fulgte drømmen om å bli eventyrer på heltid. Her forteller hun om ekspedisjonen på ski fra Nordkalotten gjennom grensetraktene sørover til Nordland. Drømmer om Nord-Norge, reiser til Østlandet.

Fiskerinæringa i nord Skulle vise at det var mulig å tjene penger på filetproduksjon i Norge, men det var det ikke. Drømmen om nord Dette er en beretning om mot, besluttsomhet, jernvilje og fine opplevelser i selskap med trekkhunden Nanni. Tilbud NOK 195,00 Førpris: NOK 349,00 Rabatt -44% inkl.

RELATERTE BØKER