Hartvig Nissen : Grundtviganer, skandinav, skolemann

Hartvig Nissen : Grundtviganer, skandinav, skolemann - Merethe Roos | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Merethe Roos
DIMENSJON
12,3 MB
FILNAVN
Hartvig Nissen : Grundtviganer, skandinav, skolemann.pdf
ISBN
1892895143247

BESKRIVELSE

Hartvig Nissen (1815–1874) er kjent som en av de mest betydningsfulle personer for den norske skolens utvikling på 1800-tallet. I boken Hartvig Nissen - Grundtvigianer, skandinav, skolemann blir Nissens virke som skolemann satt inn i en bred nordisk sammenheng. Nissen var student i København på slutten av 1830-tallet, og miljøet han var i, bidro til å legge grunnlaget for et nordisk nettverk som Nissen var en del av resten av sitt liv. De som tok del i dette nettverket, fikk betydning for hvordan Nissen utformet sine tanker om skolen.Gjennom nærstudier av en rekke tekster som ikke har vært belyst tidligere, viser denne boken at det er tettere bånd mellom skolens utvikling i Norge og i de øvrige nordiske land enn man så langt har lagt vekt på. Dette gir nye perspektiver til forståelsen av den rollen Nissen spiller for skolens utvikling på 1800-tallet. Gjennom den innsatsen Nissen legger ned for skolen, er han ikke bare en som bidrar til å utvikle Norge mot å bli en selvstendig nasjon, men også en som bruker sine bekjentskaper med skolemenn i de andre nordiske land til å gjøre den norske skolen bedre. Dette kaster igjen et nytt lys over unionen mellom Norge og Sverige. Selv om forholdet mellom de to landene til tider kunne være problematisk i de årene de var forenet, ga også foreningen av landene muligheter til konstruktivt samarbeid og utvikling.

Grundtvigianer, skandinav, skolemann som månedens bok å anmelde. Hartvig Nissen (1815-1874) er kjent som en av de mest betydningsfulle personer for den norske skolens utvikling på 1800-tallet. I boken Hartvig Nissen - Grundtvigianer, skandinav, skolemann blir Nissens virke som skolemann satt inn i en bred nordisk sammenheng.

16.09.2019 11:00:46 I boken Hartvig Nissen - Grundtvigianer, skandinav, skolemann ser Merethe Roos Hartvig Nissen inn mot en bredere skandinavisk kontekst enn det som før har vært gjort. Gjennom undersøkelser av brev som ikke tidligere har vært kastet lys over, så vel som avis- og tidsskriftsdebatter, viser hun at Nissen står i tett kontakt med viktige skolemenn i Danmark og Sverige. Hartvig Nissen : grundtvigianer, skandinav, skolemann (Bog, Hæftet, Norsk Bokmål) - Forfatter: Merethe Roos - Forlag: Cappelen Damm Akademisk - ISBN-13: 9788202566531 Sentralt i denne kommisjonen fant man Hartvig Nissens tidligere lærer Frederik Bugge, som hadde markert seg som 1830-tallets viktigste skolemann i Norge.

RELATERTE BØKER