Mere blod

Mere blod - Jo Nesbø | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jo Nesbø
DIMENSJON
10,73 MB
FILNAVN
Mere blod.pdf
ISBN
2295207842124

BESKRIVELSE

I august 1977 går en mann av bussen i ei øde bygd på Finnmarksvidda. Han kaller seg Ulf, har ingen bagasje og hevder at han er kommet for å gå på jakt. Blant læstadianere og samer møter han en kultur som både er gjestfri og ekskluderende, hjelpsom og fremmed. Bygdas klokker, Lea, låner ham en rifle og en jakthytte, hvor han hvileløst vokter det storslåtte, men monotone viddelandskapet. Og det går etter hvert opp for Lea og hennes sønn Knut at Ulf ikke er jeger, men bytte. Og at jaktlaget er på vei.

«Mere blod» lever ikke helt opp til innsalget, heldigvis. Mere blod er historien om hva som skjer når leiemorder Ulf Hansen er på rømmen fra det nådeløse Oslo-miljøet vi møtte i Blod på snø. Flukten fører han til læstadianske samer på Finnmarksvidda der salmer og dobbelmoralisme siver ut mellom skakke og forblåste hushjørner. Mere blod! Glem spinat og jernpiller.

Foto: Ellen Lande Gossner. Ellen Sofie Lauritzen.

RELATERTE BØKER