Det var en gang en Hallingstue

Det var en gang en Hallingstue - Kirsti Brekke | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kirsti Brekke
DIMENSJON
4,95 MB
FILNAVN
Det var en gang en Hallingstue.pdf
ISBN
8845597944110

BESKRIVELSE

Denne praktboken om de gamle hallingstuene er basert på forfatterens hovedoppgave, men i en popularisert form. Vakre bilder gjør at den ikke bare vil være interessant for dem som har tilknytning til disse stuene som del av et gårdstun eller hytte, men også alle med sans for gammel byggeskikk og vakre interiører. Byggeskikken i Hallingdal var til langt opp på 1800-tallet svært ensartet. Husene var gjerne laftet i én etasje, hadde små og få vinduer og taket dekket med torv eller tremateriale. De få møblene hadde en fast plassering. Med økt velstand og endrede behov, gjennomgikk også den tradisjonelle bebyggelsen i Hallingdal forandringer. Tunene ble mer uensartede og mange av husene større og med lysere interiører. Denne utviklingen og bakgrunnen for den, er sentral i boken.

Med sin interesse for kunst og kultur har hun hatt mange og varierte styreverv innen kultur-feltet. Hun var blant annet første kvinnelige styremedlem i Den norske... En praktfull roman!Det er de harde trettiårene.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788290583267 Det var en gang en hallingstue ... : fra folkestue til antikvitet på 100 år.

RELATERTE BØKER