Einar Førde

Einar Førde - Tor Obrestad | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Obrestad
DIMENSJON
8,48 MB
FILNAVN
Einar Førde.pdf
ISBN
4838560276643

BESKRIVELSE

Biografien om den markante og allsidige politikaren og kringkastingsmannen Einar Førde, som døydde i 2004. "Bare sitatene alene gjør denne verdt å lese" Ane Farsethås, DN Tor Obrestad teiknar eit bilde av eit menneske med rike evner og mangfaldige kunnskapar, sterkt konkurranseinstinkt og stort vidd. Forfattaren fortel om Førdes barndom og ungdom i Høyanger, studieår og idrett i Oslo, stortingsperioden, tida som kyrkje- og undervisningsminister og kringkastingssjef. Førdes rolle som premissleverandør ved utforminga av Arbeidarpartiets politikk og norsk mediepolitikk blir inngåande analysert, og rolla hans i sentrale stridsspørsmål blir drøfta

Ein biografi. er en beretning om livet og karrièren til politikeren Einar Førde, kjent som mangeårig nestleder i Det norske Arbeiderparti og senere sjef for den norske rikskringkastingen, NRK.Boken er skrevet av forfatteren Tor Obrestad, og utkom i 2007..

Årsaken kan være at Førde ville overta som Ap-leder, hevder hun. Einar Førde (født 20. januar 1943 i Høyanger, død 26.

RELATERTE BØKER