Jomfruen og sigøyneren

Jomfruen og sigøyneren - D.H. Lawrence | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
D.H. Lawrence
DIMENSJON
7,68 MB
FILNAVN
Jomfruen og sigøyneren.pdf
ISBN
9962514247601

BESKRIVELSE

Jomfruen og sigøyneren (1926) er fortellingen om den unge prestedatteren Yvete, som i opposisjon til sine omgivelser og i et dramatisk møte med naturkreftene og en omreisende sigøyner kommer ansikt til ansikt med både livet og døden. Med sin sedvanlige følsomhet for ungdommens nølende steg mot voksenlivet, bygger DH Lawrence i sin siste kortroman en vakker bro mellom de store romanene fra første verdenskrig - Regnbuen og Kvinner som elsker - til den siste og skandaleomsuste romanen, Lady Chatterleys elsker. Som i disse storverkene drives handlingen frem av livets egen, hvileløse dynamikk, som nådeløst skyver samfunnets normer til side.

Å kritisere er like naturlig for henne som det å puste er for deg. Jomfruen er den evige perfeksjonist, og uten henne ville vi alle være temmelig rotete og slurvete langs kantene. Jomfruen fra Norge tar for seg selve skjebnetimen for det norske kongedynastiet i middelalderen.

september er ifølge astrologien født i stjernetegnet «Jomfruen».. Referanser «Når du er i tvil om hva du skal gjøre, skal du gjøre det du har minst lyst til.

RELATERTE BØKER