Å koma tilbake frå fienden

Å koma tilbake frå fienden - Joy Harjo | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Joy Harjo
DIMENSJON
10,99 MB
FILNAVN
Å koma tilbake frå fienden.pdf
ISBN
4248924798133

BESKRIVELSE

Joy Harjo er Muscogee-indianar. Ho vart fødd i Tulsa, Oklahoma i 1951, og bur på Hawaii. Ho er diktar, musikar og universitetslærar, og turnerer ofte i USA med bandet sitt, Poetic Justice, der ho spelar saksofon.Det er trugande avgrunnar i diktinga hennar; den tragiske historia til den nordamerikanske urbefolkinga og hennar eiga eksistensielle redsle. Det historiske og personlege heng saman på ein særskild måte hos Harjo. Ho viser det indianske folkets tragedie, ikkje gjennom store slag og konfliktar, men i kvardagen, i redsle, i tankar, i rus, i kjærleik og mangel på kjærleik. Ho kartlegg fornedringa for dagens indianarar. Ho gjer det hardt, men også forsonleg.Gjendiktet ved Lars Amund Vaage

Han ble utnevnt til rikskansler i 1933 og var statssjef i årene 1934-1945. Han var født i Østerrike, men utvandret til Tyskland i 1913.

Han er sunnmøring og var sportssjef for rivalen Aalesunds FK i fjor. Arbeidstakeren har plikt til å medvirke i arbeidet med å utarbeide og gjennomføre oppfølgingsplanen og til å finne gode løsninger sammen med arbeidsgiveren. Dersom arbeidstakeren ikke vil medvirke eller samarbeide, er arbeidsgiveren fritatt fra plikten til å utarbeide en oppfølgingsplan. Mike Schultz (44) skulle bare besøke kjæresten sin.

RELATERTE BØKER