Stjernelysregn

Stjernelysregn - Dong He | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dong He
DIMENSJON
5,48 MB
FILNAVN
Stjernelysregn.pdf
ISBN
6018771292689

BESKRIVELSE

Poesi med glødende indre styrke Diktene i He Dongs tredje diktsamling, Stjernelysregn, etablerer store spenn i både tid og rom. I et særegent billedspråk der en kan se forbindelser til klassisk kinesisk tradisjon, skapes kontraster og poetisk overskudd ved at Østens mytiske bilder og urgamle forestillinger veves sammen med skildringer av menneskenes liv og lidelser i vår tid. Det handler om liv og død, kropp og ånd, fortid og nåtid, individ og natur. He Dongs dikt er vare og vakre i formspråket, men har en glødende indre styrke, og går tett på mennesket i en utsatt situasjon: i kampen mot en livstruende sykdom. Omsvøpsløst skildres lidelsen, men også gevinstene som finnes i smerten, det finnes lys i mørket og en lydløs tilbakevendelse til naturen. Boken er tospråklig norsk og kinesisk, og er gjendiktet til norsk av Yinni Hu i samarbeid med forfatteren.

I et særegent billedspråk der en kan se forbindelser til klassisk kinesisk tradisjon, skapes kontraster og poetisk overskudd ved at Østens mytiske bilder og urgamle forestillinger veves sammen med skildringer av menneskenes liv ... KROPP: I sin siste diktsamling «Stjernelysregn» skriver He Dong mye om kropp, sykdom og symptomer. I 2011 fikk hun diagnosen kronisk utmattelsessyndrom (ME). Kjøp bøker av Dong He.

2014 (H) 80.- Aglen, Kaisa - Kvar i kroppen sit ingenting. 2012 (Hc m/o) 100.- Aglen, Kaisa - Mellom krig.

RELATERTE BØKER