Hulda Garborg

Hulda Garborg - Arnhild Skre | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arnhild Skre
DIMENSJON
3,50 MB
FILNAVN
Hulda Garborg.pdf
ISBN
1666670947999

BESKRIVELSE

Rikt illustrert biografi om allsidig føregangskvinne. «Hva ved de om mig alle disse som tror sig berettiget til at holde Tale for mig fordi jeg har danset lidt med nogen Ungdommer og især fordi jeg er Garborgs Kone? Ingenting.» Hulda Garborg (1862-1934) tok oss på kornet i dagboka si. I denne rikt illustrerte biografien fortel historikar og journalist Arnhild Skre også om alt det andre Hulda Garborg var: Populær dramatikar og ein produktiv omsetjar med stor eigen forfattarskap og omfattande journalistisk produksjon. Ho var ungdomsidol og kosthalds- og livsstilsreformator. Dessutan husfl idsgründer, grunnleggjar av Det Norske Teatret og ein av dei mest vidreiste og samtidsorienterte kulturarbeidarane landet har sett. Ikkje minst var ho ein utrøytteleg opposisjonell som kunne skjelva for småting i unge år, men som i vaksen alder tolte den beinharde norskdomskampen best av alle. Kanskje hadde ho for lite sjølvkritikk, og kanskje var ho litt for glad i sterke menn? Nært og usminka om Huldas krevjande samliv med Arne Garborg, ein av Noregs mest framståande forfattarar.

Hun var en forfatter og kulturarbeider, og engasjert i målsaken, Det norske teater, folkevisedans og bunader. Hulda giftet seg med Arne Garborg i 1887, og brente da alt hun hadde skrevet av dikt og småstykker.

Vi oppdaterer oss stadig på nye trender og teknikker innen faget vårt slik at vi kan tilby deg det nyeste innen hårklipp og styling. Hulda Garborg var en radikal og ivrig forkjemper for det norske. Hun var sentral i norskdomsrørsla og en del av det kulturradikale miljøet rundt Christiania Arbeidersamfunn fra 1880-årene.

RELATERTE BØKER