Med Paulus i Tyrkia

Med Paulus i Tyrkia - Aage Hauken | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aage Hauken
DIMENSJON
9,82 MB
FILNAVN
Med Paulus i Tyrkia.pdf
ISBN
5113889139533

BESKRIVELSE

Å reise med Paulus i Tyrkia er en kulturreise med store utfordringer, historisk som geografisk. Å følge apostelen på dette kartet er å bli kjent med en stor del av det vestlige Lilleasia, fra Antakya på grensen mot Syria til Alexandria Troas ved Hellesponten. Vi reiser samtidig på flere plan, fordi vi beveger oss i et gammelt kulturterreng, et som jevnt og sikkert er blitt innlemmet i Romerriket. Vi møter jøder og romere, kristne og hedninger. Vi ferdes til lands som til vanns. Vi møter en opplagt og kamplysten Paulus, en dobbelt syk Paulus, en Paulus i fangenskap. Vi kommer både Tyrkia og apostelen nærmere ved å foreta denne ekspedisjonen, og vi lærer mye om hvordan grunnlaget ble lagt for et kristent Europa ? og av hvem.Dr. teol. Aage Hauken er dominikanerpater og har en lang merittliste som fag- og skjønnlitterær forfatter, organist/komponist og akademiker.

Karavaneveien fra Eufrat-området endte her. Med sin brede og naturlige omgang med antikken og de antikke kildene, fører Hauken leseren på innsiden av kulturelle og religiøse forhold. Trilogi om Paulus' reiser.

I byen fantes blant annet et av verdens syv underverker, Artemistemplet.Ifølge kristne legender skal jomfru Maria, Jesus' mor, ha dødd i Efesos etter å ha dratt dit ... Apostelen Paulus (Saulus, født ca. 10 e.Kr.

RELATERTE BØKER