Nansens siste kjærlighet

Nansens siste kjærlighet En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,53 MB
FILNAVN
Nansens siste kjærlighet.pdf
ISBN
7380314490241

BESKRIVELSE

HØSTENS MEST OMTALTE NANSENBOK! Den vakre kjærlighetshistorien mellom Fridtjof Nansen og Brenda Ueland er blitt et av høstens store tema i pressen og i folkesamtalen. 30 brennende kjærlighetsbrev skrevet av Nansen i hans siste leveår er bokens kjerne. I tillegg kommer et gnistrende forord av Per Egil Hegge, et innledende essay av elskerinnens barnebarn Eric Utne, og utdrag fra Brenda Uelands egne skrifter. Debatten har gått høyt om de tre nakenbildene av Nansen som gjengis i boken. I sin rettmessige kontekst er de viktige for å forstå intensiteten i dette forholdet, og de forteller noe om hvordan Nansen så på seg selv. Først og fremst er dette en gripende historie som setter Nansen i et nytt, varmt og menneskelig lys fremfor den utilnærmelige og tøffe polfarer og helt. Kjærligheten mellom de to som beskrives i brevene er uvanlig vakkert beskrevet, med savn, lidenskap og erotikk. Og når det gjelder debatten om bildene, sier Tor Bomann-Larsen det slik til Morgenbladet: - En avkledt polfarer foreviget i egen poserende regi glir helt inn i Fridtjof Nansens saga. Jeg savner bare isbjørnskinnet, sier han.

30 brennende kjærlighetsbrev skrevet av Nansen i hans siste leveår er kjernen i boka. I tillegg kommer et gnistrende forord av Per Egil Hegge, et innledende essay av ... Nansens siste kjærlighet kjærlighetsbrevene fra Fridtjof Nansen til Brenda Ueland.

Da hadde hun og Nansen skrevet til hverandre som sin kjærlighet i flere år. De giftet seg i 1919, men ble aldri godtatt av ... A - Å Til konfirmanten Kjærlighet Morsomme sitater Nordiske ordtak Sorg Voltaire Virginia Woolf Populære sitater Norske ordtak Nils-Fredrik Nielsen Varme sitater Medgang og motgang Nye muligheter Inspirerende sitater Friedrich Nietzsche Personlighetstest Selvforvikling.no Berømte sitater Inger Hagerup Olav H.

RELATERTE BØKER