Leken matematikk i barnehagen

Leken matematikk i barnehagen - Anna Kärre | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anna Kärre
DIMENSJON
6,18 MB
FILNAVN
Leken matematikk i barnehagen.pdf
ISBN
8336396345831

BESKRIVELSE

Matematikken finnes overalt i barnehagens hverdag, og det handler om mer enn tall og telling. Mye mer. Som pedagog må man ta på seg «mattebrillene» for å oppdage hverdagens matematiske muligheter! Anna Kärre beskriver i Leken matematikk i barnehagen hvordan hun og kollegaene gikk fra skepsis til engasjert læring, og hvordan de nå fanger barnas matematiske funderinger i hverdagen. I boken presenterer hun også matematikkens ulike områder og gir konkrete eksempler på hvordan barna i hennes barnehage utforsker matematikkens spennende verden.Dette er boken for deg som vil oppdage, virkelig oppdage, hverdagens matematiske muligheter! Anna Kärre er barnehagelærer og foreleser, og hun jobber med utdanning av pedagoger. Hun har også deltatt i pilotprosjektet Små barns matematik, arrangert av Nationelt centrum för matematikutbildning (NCM) ved Gøteborgs universitet. I 2011 fikk hun Ulla-Britta Bruuns stipend for å dokumentere sitt arbeide med barnehagematematikk i praksis.

I rammeplanen står det at blant annet at barnehagen skal bidra til at barna opplever glede over å utforske og leke med tall og former og tilegne seg gode og anvendbare matematiske begreper gjennom arbeid med antall, rom og former. Matematikk i barnehagen skal som alt annet være bygd på barnas og lekens premisser, noe som utfordrer oss voksne til å sette gleden og leken i sentrum i arbeidet også med dette fagområ- Lekende matematikk i barnehagen Barnehagematematikken viser oss at matematikk er et fag som handler om å oppdage, kommunisere, være kreativ og se sammenhenger i verden som omgir oss. Disse sammenhengene blir ofte tydelige for barna gjennom lek.

Forrige side Neste side. Forslag til refleksjon og samarbeid. I følge rammeplanen skal leken ha en sentral plass i barnehagen, og lekens egenverdi skal anerkjennes.

RELATERTE BØKER