Slaget om Narvik

Slaget om Narvik En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,91 MB
FILNAVN
Slaget om Narvik.pdf
ISBN
1290961167954

BESKRIVELSE

Det dristige tyske angrepet på Norge utviklet seg til et internasjonalt kappløp om malmbyen Narvik. Etter slagets innledende og for Norges del - svært blodige - fase, satte Home Fleet kursen for byen som var nøkkelen til malmtransporten fra Kiruna og helt essensiell i tysk rustningsindustri. Snart barket britiske og tyske jagere sammen i et sjøslag inne på Narvik havn. I Skottland var en ekspedisjonsstyrke med britiske, polske og franske tropper klar for avreise. Norske styrker under ledelse av den legendariske Carl Gustav Fleischer rykket inn mot Narvik nordfra. Men de tyske styrkene aktet ikke å oppgi byen uten kamp. I Slaget om Narvik presenterer forfatteren og tegneren Andreas Hauges skildring av ukene der malmbyen var i verdens søkelys. Boken inneholder også unike bilder fra tyskernes egne fotoalbum og annet spennende bakgrunnsstoff.

Denne boken skildrer krigshandlingene på sydfronten i perioden april til juni 1940. Tyske britiske, franske og polske ... Kjemper om «Slaget om Narvik» CANNES (VG) Hollywood-regissør Tommy Wirkola har planlagt storslått film om de voldsomme kampene i Narvik under annen verdenskrig. Fakta om slaget om Narvik 28.05.2020.

juni 1940. Tysklands hensikt med invasjonen var å sikre forsyningen med jernmalm fra de svenske gruvene i Kiruna som ble skipet ut i Narvik som var antatt å ha avgjørende betydning for Tysklands rustningsindustri. Slaget om Nordens malmhavn, strategisk viktige Narvik, sto i over 60 døgn fra 9.

RELATERTE BØKER