Johannes Flintoe og fugleværelset

Johannes Flintoe og fugleværelset - Ingrid Lydersen Lystad | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingrid Lydersen Lystad
DIMENSJON
11,57 MB
FILNAVN
Johannes Flintoe og fugleværelset.pdf
ISBN
7517664293747

BESKRIVELSE

Det såkalte Fugleværelset på Det kongelige slott ble malt av Johannes Flintoe. Flintoe vandret i norske fjell allerede fra 1819, og var den første som brukte vill, norsk natur som hovedmotiv i sin kunst. Slottets arkitekt Frans Linstow og maleren Gerhard Munthe var hans trofaste turkamerater. I denne boken drar vi til fjells i Flintoes fotspor, og gjenfinner de dramatiske naturmotivene fra Fugleværelset, som Gaustatoppen, Vøringsfossen, Vindhella og Jutulen i Lærdal, Kringen i Gudbrandsdalen og Myrhorn i Jostedalen. Flintoe ble lærer ved Den kongelige Tegne- og Kunstskole i Christiania, og et forbilde for yngre kunstnere.

Flere av de andre kunstnerne som fikk oppdrag i forbindelse med de kongelige byggeprosjektene, var knyttet til skolen på annet vis, enten ved å være medlemmer av direksjonen eller som elever. Han kom til Kristiania samme år som I. C.

His works play a significant role in the transition to romantic nationalism F.s far var opprinnelig norsk, fra Hurum, moren dansk. Fra henne arvet han anlegg for revmatisme og svake nerver, men han hadde ellers en sterk fysikk.

RELATERTE BØKER