Emil Schanche

Emil Schanche - Ada Schwabe Einarsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ada Schwabe Einarsen
DIMENSJON
7,35 MB
FILNAVN
Emil Schanche.pdf
ISBN
2771617707430

BESKRIVELSE

"En malerbegavelse var Emil Schanche, som under gunstigere forhold uten tvil ville ha nådd meget langt [...] Måtte man bli klar over Schanches kunstnerbegavelse og sette pris på den gjennom kommende tider." Slik avslutter kunstmaler og kunstkritiker Roar Matheson Bye sin nekrolog i Adresseavisen ved Emil Schanches bortgang. Livet til den beskjedne og begavede Emil Ferdinand Schanche (1881-1966) ble spesielt - han tegnet og malte fra han kunne holde i en blyant og en malerpensel, til han døde nær 85 år gammel. I denne boken har Ada Schwabe Einarsen fulgt sporene etter Emil Schanche. Vi får høre om adelige aner og hans oppvekst i Fosen - og om trange kår og blandet kritikk. Først som 61-åring ble han "oppdaget" og anerkjent. Mange er i dag eiere av tegningene og maleriene hans, spesielt i Fosen og i Trondheim, men også andre steder i landet. Det henger hundrevis av Schanche-bilder på vegger i Vestfold, der han bodde de siste 19 årene av sitt liv.

Det sier ordfører i Nesseby kommune, Knut Inge Store, mandag kveld. DEL : Mandag kveld blir det klart at en eldre ... Emil Schanche (Innbundet) av forfatter Ada Schwabe Einarsen.

Pris kr 349. Tor-Emil skal også ha et ekstra ansvar for de samiske kommunene Tana og Nesseby. - Jeg gleder meg enormt mye, og må si at jeg er litt rastløs etter å komme i gang.

RELATERTE BØKER