Atlantis Atlantis

Atlantis Atlantis - Harald Giil, Kristian Giil | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Harald Giil, Kristian Giil
DIMENSJON
7,24 MB
FILNAVN
Atlantis Atlantis.pdf
ISBN
7450412402090

BESKRIVELSE

Vi møter sjømannen Arit i Pireus, på 200-tallet f.Kr. Athens havneby vibrerer av kommersiell aktivitet mot et resonanskammer av tanker fra tiden da vestens filosofi og kunst var unge. Hovedpersonen er fascinert av den nye teknologien i Alexandria, og hva den kan bety for økt sjøsikkerhet ved å ta i bruk nye astronomiske navigasjonmetoder. Han hevder at teknikk er viktigere enn filosofi, og resonnerer seg fram til at Techne i framtiden vil redusere krig og sjørøveri til en irrasjonell belastning, en umulighet. Han blir av Eratosthenes sendt vestover i Middelhavet for å kartlegge, men vil i virkeligheten seile ut i Atlanterhavet. Målet er å etterprøve i praksis vitenskapsmannens utregning av jordens omkrets til 252000 stadier (oikumene, den kjente verden har bare en utstrekning på 78000 stadier). Samtidig skal han være med på et forsøk på å løse gåten om lengdegrader. Et sted bakom ligger rykter om at fønikere har funnet land i vest, og også gåten om Atlantis som han forakter Platon for å ha diktet opp, men som han ikke helt kan slippe. Men Karthago opprettholder en blokade slik at ingen slipper vestenfor Heraklessøylene. Romanen gir liv og mening til en gresk-hellenistisk verden som kanskje få norske lesere kjenner fra den siden som beskrives, samtidig som den er lett gjenkjennelig for de som kjenner greske myter og litteratur eller har kunnskaper om antikk historie. Emner som navigasjon, skipsfart og kartlegging er viktige, det samme er kunst. Men viktigst er pothos.

With Michael J. Fox, Jim Varney, Corey Burton, Claudia Christian.

Carmen Saenz de Tejada, Edificio S208, 29650 Mijas (Málaga) Tlf: (+34) 952 19 74 40 E-post: [email protected] Atlantis was a different vehicle to get at some of his favorite themes." The legend of Atlantis is a story about a moral, spiritual people who lived in a highly advanced, utopian civilization. A Dubai icon, Atlantis, The Palm is the regions most Instagrammed hotel. The ultimate holiday destination it offers unforgettable experiences for all ages from thrill-seekers to food lovers and fitness freaks; here every moment counts. Music video by Donovan performing Atlantis (audio).

RELATERTE BØKER