Læring og ferdighetsutvikling

Læring og ferdighetsutvikling - Hermundur Sigmundsson | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hermundur Sigmundsson
DIMENSJON
6,2 MB
FILNAVN
Læring og ferdighetsutvikling.pdf
ISBN
7792011856671

BESKRIVELSE

I denne studien får vi møte tre gutter fra sjuende trinn. Dette er gutter som har lang erfaring med å bruke læringsstrategier i arbeid med tekster. Spørsmålet Elin Moen stiller er hvordan de opplever at dette har betydning for deres tekstforståelse og læring. I analysen av datamaterialet kommer Elin Moen fram til tre kategorier. For det første finner hun at guttene opplever læringsstrategier som et kognitivt hjelpemiddel: De hjelper dem til å organisere stoff, hjelper dem når de skal tilegne seg nytt stoff og hjelper dem til å jobbe med krevende tekster. For det andre finner hun at bruk av læringsstrategier bidrar til å øke motivasjonen for å jobbe med tekster: Guttene opplever at en tekst som i utgangspunktet kan være kjedelig eller vanskelig, blir morsom og spennende når den blir jobbet med ved hjelp av læringsstrategier. For det tredje, opplever guttene at bruken av læringsstrategier bidrar til mestringsfølelse: Med læringsstrategier som utgangspunkt opplever guttene at de alltid kan forholde seg til og skrive noe om en tekst. Dette gir en følelse av mestring. De kan vise at de får til noe i kraft av egen innsats. Hensikten med denne skriftserien er å presentere eksemplar på forskning som kan gi en dypere forståelse av ulik undervisningspraksis i klasserommet. Klasseromsforskningen belyser viktige og komplekse prosesser innen utdanningssystemet som ofte er usynlige. Det er derfor viktig at en stadig får ny viten om disse prosessene.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Forskningsgruppe, Institutt for lærerutdanning, NTNU. «Forskningsgruppen Fysisk aktivitet, motorikk og læring» har hovedfokus på ferdighetsutvikling og læring relatert til fysisk aktivitet og bevegelse og kombinerer biologiske-, psykologiske og pedagogiske perspektiver i sine vitenskapelige tilnærminger. Læring og ferdighetsutvikling Forskningsgruppen for læring og ferdighetsutvikling er en tverrfaglig enhet som kombinerer biologi, psykologi, pedagogikk og sosiologi.

Og denne forfatteren skuffer aldri! Start studying PSY3110 Læring og ferdighetsutvikling. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Kjøp Læring og ferdighetsutvikling fra Norske serier I denne studien får vi møte tre gutter fra sjuende trinn.

RELATERTE BØKER