Lidelsesspesifikk kognitiv terapi

Lidelsesspesifikk kognitiv terapi Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,45 MB
FILNAVN
Lidelsesspesifikk kognitiv terapi.pdf
ISBN
5325653010336

BESKRIVELSE

Dette festskriftet til ære for professor K Gunnar Gøtestam er en lærebok for studenter, psykologer, psykiatere og annet helsepersonell som arbeider med mennesker med ulike typer psykiske problemer. Den viktigste grunnen til at kognitiv terapi har blomstret de seinere år, er at klinikere og forskere har fordypet seg i de spesifikke psykiske lidelsene. Dette har medført at man har utviklet spesialiserte kognitive modeller og behandlingsteknikker for den enkelte lidelse. Kunnskapsutviklingen har vært så betydelig at det ikke lenger gir mening å si at man arbeider kognitivt - man må spesifisere hvilken teoretisk modell man arbeider ut fra. Denne boka omhandler lidelsesspesifikk behandling av schizofreni, depresjon, bipolare lidelser, rusmisbruk, kroniske smerter, hypokondri, tvangslidelser m.m. Bokas redaktør, Tore C. Stiles, er professor i klinisk psykologi ved Psykologisk institutt, NTNU. Han er faglig tilknyttet Nasjonalt kompetansesenter for sammensatte lidelser, og er grunnlegger av CoperioSenteret i Trondheim.

Kvalitetssikring av kognitiv terapi: En modell for veiledning. Kjøp Lidelsesspesifikk kognitiv terapi fra Bokklubber Dette festskriftet til ære for professor K Gunnar Gøtestam er en lærebok for studenter, psykologer, psykiatere og annet helsepersonell som arbeider med mennesker med ulike typer psykiske problemer. Den viktigste grunnen til at kognitiv terapi har blomstret de seinere år, er at klinikere og forskere har fordypet seg i de spesifikke ... Temaene for gruppeterapien er: rus og avhengighet, utvikling av psykisk lidelse og rusavhengighet, rus i relasjoner, kognitive mestringsstrategier, lidelsesspesifikk kognitiv terapi ved rusavhengighet, og empowerment.

Her kan du lese mer om kognitiv terapi. Det er derfor viktig å berolige pasienten ved å fortelle om hvordan kognitive terapeuter jobber, hva slags menneskesyn man har, og hvordan terapien forløper. Det er også viktig å diskutere eventuell økning eller redusering av medisinen, og opplyse om at dette, hvis nødvendig, vil skje for å ivareta pasienten. Pris: 163,-.

RELATERTE BØKER