Fotografi frå Ryfylke

Fotografi frå Ryfylke - Morten Heiselberg, Ola Søndenå | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Morten Heiselberg, Ola Søndenå
DIMENSJON
7,54 MB
FILNAVN
Fotografi frå Ryfylke.pdf
ISBN
1765891348661

BESKRIVELSE

Ein unik dokumentasjon av kulturhistoriske fotografi frå Ryfylke, i møte med menneske, miljø og landskap frå perioden 1880 til 1940. Boka presenterer nærare 300 fotografi frå Finnøy, Forsand, Hjelmeland, Kvitsøy, Rennesøy, Sauda, Strand og Suldal. Mesteparten av bileta er tatt av lokale amatør- og yrkesfotografar, samt av landskjende fotografar som Knud Knudsen og Anders Beer Wilse. Med Ryfylke-landskapet som rammeforteljing syner bileta i boka ryfylkingar i kvardagsliv og samfunnsliv, i arbeid i jordbruk, fiske og industri, i tillegg til bilete av byggeskikk, stader og landskap, samferdsle og turisme. Boka legg vekt på fotografi både som sjølvstendig kulturelt uttrykk og som historisk kjeldemateriale, og dei fleste bileta blir presenterte i heilsides format, med tekstar som fortel historier knytte til fotografia, i tillegg til opplysningar om fotograf, tid og stad, personar, hendingar og høgtider. Boka har eit fyldig personregister med nærare tusen namn, samt geografisk register.

Fri frakt. Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Ein unik dokumentasjon av kulturhistoriske fotografi frå Ryfylke, i møte med menneske, miljø og landskap frå perioden 1880 til 1940.

Illustrert. (64/91) Frå gjestgjevartida i Ryfylke; Frå tømmer til tønner : lagging og bøkring : historisk og fram til i dag : undersøking i Ryfylke; Jord-eige og jord-leige i Ryfylke i eldre tid : fordelinga av jordeigedomen på Vestlandet og Agdesida i 1661 og i seinkatolsk tid; Krigsåra i Ryfylke : kvardagsliv og motstandsarbeid 1940-1945 Fotograf Henrik Wiig på Sandnes leverte tidleg vistikkortportrett av elevane ved Jærens Folkehøgskule på Klepp (etablert 1899).

RELATERTE BØKER