På havets bunn

På havets bunn - Alf R. Jacobsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alf R. Jacobsen
DIMENSJON
6,21 MB
FILNAVN
På havets bunn.pdf
ISBN
8484776909484

BESKRIVELSE

Høsten 1941 var Hitlers krigsmaskin i ferd med å knuse all motstand på Østfronten. Den røde hær trengte desperat forsyninger av våpen og råvarer, men manglet hard valuta. Churchill og Roosevelt innså den akutte faren ved et sovjetisk nederlag. Etter en lang og hard dragkamp ble løsningen funnet: Stalin skulle hjelpes mot betaling i edle metaller. I løpet av et halvt år ble det i all hemmelighet fraktet mer enn 200 tonn gull, sølv og platina fra Sovjetunionen gjennom Barentshavet, Stillehavet og Atlanteren. De enorme verdiene skulle finansiere amerikanske og britiske forsyninger, som ble sendt den andre veien. Samtidig ble sjøkrigen stadig mer nådeløs. En rekke transportskip forsvant under angrep fra tyske ubåter, overflateskip og fly, noe som etter krigen utløste et kappløp om de skjulte rikdommene. Vrakjegere, eventyrere og svindlere så sjansen til hurtig gevinst for den som kom først. I På havets bunn forteller Alf R. Jacobsen for første gang den spennende og ukjente historien bak de allierte hjelpeavtalene. Han skildrer de blodige sammenstøtene til havs - og avdekker hva som skjedde da skattejakten kom i gang. Boken er et samarbeid med dykker Ole Martin Rønning.

Glinsende fiskestimer stryker forbi, mens maneten duver sakte i strømmen. På havets bunn står skutene med svære svarte seil. Maneten pusser rutene og bruker dem til speil.

Jacobsen, historien om da det i all hemmelighet ble fraktet mer enn 200 tonn gull, sølv og platina fra Sovjetunionen for å finansiere amerikanske og britiske forsyninger. Vraket ble oppdaget på 76 meters dyp så sent som i 2003 og var i god stand. Verdifull last Et stort flertall av skip som har endt sin ferd på havets bunn, har forlist i krig. "Hemmeligheter på havets bunn" avslører en av verdens største mysterier: identiteten til Loch Ness-monsteret.

RELATERTE BØKER