Norsk sølv; gullsmeder gjennom 600 år

Norsk sølv; gullsmeder gjennom 600 år - Jorunn Fossberg, Sigrid Wegge Tandberg | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jorunn Fossberg, Sigrid Wegge Tandberg
DIMENSJON
4,70 MB
FILNAVN
Norsk sølv; gullsmeder gjennom 600 år.pdf
ISBN
9482356509390

BESKRIVELSE

Norges gullsmedkunst, fra middelalderen til 1870. Dette er det første bokverket som med sine to store bind dekker Norges gullsmedkunst, fra middelalderen til 1870. Med 4000 stempler og 1200 illustrasjoner blir bøkene et standardverk, ikke bare om et av våre viktigste håndverk i hevd ned gjennom århundrene, men i tid og omfang som et kulturhistorisk manifest uten sidestykke.Dette første bindet dekker Østlandet, Agder og Rogaland.Det andre bindet dekker Bergen, Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge. (Utkommer 2009)Arbeidet med verket baserer seg på forskning gjennom de siste 50 årene, men også på nyregistreringer foretatt i forkant av denne utgivelsen, og ikke minst en banebrytende, digitalt basert fotografering som viser gjenstandsmengden i en kvalitet som ingen tidligere har sett. En stor del av landets arvesølv befinner seg i private samlinger, og kan således kun oppleves gjennom foto og publisering.Bokverket presenterer den samlede viten om gammelt norsk sølv, og mens flere land for lengst har publisert sine sølvskatter, skjer dette for første gang samlet i Norge.Jorunn Fossberg (f. 1927) er cand. philol. og mag. i kunsthistorie, og har lenge vært knyttet til Norsk Folkemuseum i Oslo. Har tidligere utgitt Draktsølv (1991), Norske sølvskjeer (1974), Norske sølvstempler (1994) og Arvesølvet (1997).Sigrid Wegge Tandberg (f. 1953) er cand. philol. og kunsthistoriker. Hun skrev sin hovedoppgave om «Gamle sølvarbeider fra Agder».

Damm & Søn Omhandler gullsmeder og norske sølvstempler og dekker Østlandet, Agder og Rogaland 496 sider Pris: 1870 kr. Bind 2 som skal omfatte resten av landet, er under utarbeidelse. Norsk sølv - gullsmeder gjennom 600 år (BOK) Jorunn Fossberg, Sigrid Wegge Tandberg.

Dette bindet, som er det siste av to, er et enestående oppslagsverk over alle gullsmeder som har virket i områdene i perioden. Mer enn 2100 mesterstempler, guardeinstempler og bystempler fra Bergen, Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge ... Kjøp Norsk sølv -- Østlandet - Agder - Rogaland fra Cappelendamm Norges gullsmedkunst, fra middelalderen til 1870.

RELATERTE BØKER