Vikingtid, motstandsrett og folkestyre

Vikingtid, motstandsrett og folkestyre - Torgrim Titlestad | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torgrim Titlestad
DIMENSJON
10,82 MB
FILNAVN
Vikingtid, motstandsrett og folkestyre.pdf
ISBN
1087177254244

BESKRIVELSE

Motstandsretten er nedfelt i Frostatingsloven som siste forsvarsinstans mot korrupte og diktatoriske styresmakter. I dag fokuseres det ofte ensidig på vikingtidens råskap, men studerer vi sagaene ser vi at det var kampen for selvråderett og frihet som var ryggraden i den norrøne verden. Denne boken fremhever det norrøne tingssystemet og individets rettsforståelse som en kime til vårt moderne folkerettslige demokrati. Drikkelagets sosiale og politiske betydning omtales. Man var forventet å være veltalende og oppføre seg. Men det er også friske eksempler på at det motsatte skjedde! Boken er samtidig et opprop mot politikere som misligholder sine folkegitte mandater. Boken er rikt illustrert og supplert med utdrag fra sagaene.Flott veiviser om demokrati fra vikingtid til i dag. Terningkast 5!Gaute Ulvik Haugan, Trønder-Avisa'Vikingtid' 2016, en kortfattet, øyeåpnende innføring i emnet. Anbefales! Professor emeritus Rolf Seljelid, Nordlys

Slik omtales for eksempel Harald Hårfagre i Titlestads nylig utgitte bok «Vikingtid»: Motstandsrett og folkestyre: «Kong Harald Hårfagre var den første norske enekongen som styrte Norge med diktatorisk makt og totalitære tendenser.» (s ... Vikingtid. Motstandsrett og folkestyre.

I dag fikk samtlige stortingsrepresentanter overrakt et eksemplar av Torgrim Titlestads bok Vikingtid, motstandsrett og folkestyre. Vi har i lengre tid sett hvordan ledende kulturpersoner og politikere har vanskelig for å definere hva norsk kulturarv er. Vikingtid, motstandsrett & folkestyre.

RELATERTE BØKER