Naturkatastrofer

Naturkatastrofer - Kyrre Kverndokk | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kyrre Kverndokk
DIMENSJON
8,79 MB
FILNAVN
Naturkatastrofer.pdf
ISBN
1763368066169

BESKRIVELSE

I Norge er vi stort sett forskånet fra de store og altomfattende katastrofene. Likevel omgir vi oss med dem. De trenger inn i hverdagen gjennom TV-skjermer, digitale medier og populærkultur. Men hvordan blir naturkatastrofer fremstilt i norske medier? Hva forteller medienes katastrofefortellinger om vårt syn på Gud, naturkrefter og hva menneskene kan kontrollere? Denne boken handler om hvordan ufattelige og uhåndterlige tragedier blir gjort håndterlige. Med utgangspunkt i jordskjelvet i Lisboa i 1755, vulkanutbruddet på Martinique i 1902 og orkanen Katrina i 2005 undersøker den hvordan katastrofer er blitt fremstilt, fortolket og fortalt. FRA BOKA: «Katastrofer kaster om på verden i bokstavelig forstand, men de setter også verden på prøve, kulturelt og kosmologisk sett. For når verden kastes om kull, kommer grunnleggende normer og verdier til syne, rett og slett fordi man ikke lenger kan ta dem for gitt. Det uuttalte blir uttalt, samtidig som de konvensjonelle måtene å betrakte verden på blir utfordret.»

beskrive forskjellige skredtyper og drøfte årsaker til skredene; Geoforskning. drøfte risiko for miljø- og naturkatastrofer og hvilke konsekvenser disse kan medføre i et valgt område; Geofag 2.

Det siste tiåret har verden vært vitne til hyppigere og mer ekstreme tilfeller av vær- og naturkatastrofer. De fattige landene er mest utsatt for disse naturkatastrofene, men i oktober 2012 ble også østkysen av USA hardt rammet av orkanen «Sandy», som tok livet av til sammen 118 mennesker. HVA NOEN SIER: «Det er Gud som styrer verden, så det er han som står bak naturkatastrofer.Han må derfor være grusom.» HVA BIBELEN SIER: «Hele verden ligger i den ondes makt.»(1.

RELATERTE BØKER